Praktische informatie

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is gratis. Tijdens deze kennismaking kun je beoordelen of het klikt, want dat is belangrijk om het traject te laten slagen.

Ook geef ik in grote lijnen aan wat ik voor je kan betekenen. Als wij samen aan de slag gaan, maak ik een behandelplan voor jou.

Locatie

Allereerst: onze gesprekken kunnen plaatsvinden vanuit jouw huis. 

Onze gesprekken vinden plaats:

  • bij jou thuis
  • op je werkplek
  • online via beeldbellen
  • tijdens een wandeling
  • of we kunnen elkaar treffen in een ruimte

Er is veel mogelijk in overleg, zolang het voor ons beiden goed voelt.

Kortdurende trajecten en doelgericht werken

In korte tijd kun je vaak al veel bereiken. Een traject duurt gemiddeld acht tot negen gesprekken van 75-90 minuten, maar je kunt meteen aan de slag met de handvatten. Heb je tussentijds vragen? Dan kun je me bellen of appen via een beveiligde app.

Kosten

In het eerste gesprek bespreken we de kosten van jouw traject. Je kunt per keer of in termijnen betalen. Hiervoor zal ik jou een factuur sturen via de mail.

Vergoedingen

Op dit moment worden de gesprekken met mij niet vergoed door een zorgverzekeraar. Het voordeel daarvan is dat de hulp echt discreet is. Ik deel geen gegevens met verzekeraars of artsen.

Alternatieven:

  • Aftrekpost inkomstenbelasting: In sommige gevallen is het mogelijk om de kosten van de gesprekken met mij als aftrekpost op te voeren voor de inkomstenbelasting. Check dit vooraf bij de Belastingdienst voor jouw situatie.
  • Vergoeding door werkgevers: Vaak hebben werkgevers een speciaal budget voor begeleidingstrajecten (denk aan een loopbaanbudget of een budget vanuit de Wet verbetering poortwachter). Werkgevers zijn tegenwoordig verplicht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en werknemers hiertegen te beschermen. Daarom zijn werkgevers vaak bereid om de kosten ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim te vergoeden.