Over mij

Mijn naam is Dianne Hofstee van Stars Psychologen. Als psycholoog ondersteun ik mensen om vanuit meer verbondenheid met zichzelf te leven. Dit doe ik door middel van gesprekken die we één op één hebben op een plek die voor jou goed voelt. Ik kom naar jou toe in plaats van dat je naar mij toe moet komen.

De mens 

Tijdens mijn studies Psychologie en Pedagogische Wetenschappen merkte ik dat we vooral opgeleid werden om stoornissen te herkennen en hoe daarmee om te gaan. In mijn beleving was er meer… namelijk een mens achter de problematiek.

Ik werd een soort ambassadeur van oplossingsgericht werken. Ik voerde gesprekken met professoren, schreef betogen waarin ik kritisch was over het diagnosticeren van stoornissen en verwerkte een oplossingsgerichte methode in lesmateriaal. Uiteindelijk mocht ik gastcolleges geven over oplossingsgericht werken. Ik weet nog goed dat de studenten tijdens rollenspellen verbaasd waren dat het werkte.

Geen kant-en-klare oplossingen

In mijn eigen praktijk geef ik ook veel trainingen over specifieke problematiek, maar altijd vanuit een perspectief om daadwerkelijk te leren begrijpen hoe iemand met specifieke problematiek denkt en wat iemand voelt. Geen kant-en-klare oplossingen dus, maar samen leren begrijpen en het onder woorden brengen van wat de problematiek inhoudt voor iemand.

Verbinding

Voor mij draait het allemaal om verbinding in het leven, namelijk verbinding met jezelf, met je eigen gevoelens en gedachten, verbinding met de ander en verbinden met mensen in plaats van problemen. Het is mijn missie om meer mensen op deze wereld weer te laten verbinden met hun gevoel.

Zit jij ook veel ‘in je hoofd’ en wil je graag meer verbinden met je gevoel? Wil je ook leren je grenzen aan te geven op een manier die niet voor meer afstand zorgt tussen jou en de ander? Heb je behoefte om rust en zekerheid te ervaren? Wacht niet, plan een kopje thee met mij om hieraan te werken: klik hier!